şire çeşitlerindendir ve üzüm pekmez tarzı malzemelerden ve bahar ayında yapılır arasına ceviz,fıstık gibi yemişler dürüm edilerek yenilen şahane tatlardan biridir
durumu çok iyi olup ancak çok cimrilerin gittiği bir mekan.genelde o insanlar aldıkalrıyla övünürler.örneğin 200 kaada rahat ceket alacak bi şahsiyet gider cetingayadan 70 kaada ceket alır soorada gecer karsına agam 70 kaada bi ceket aldım görsen bi gözel gözel der ve ceket 1 hafta sonra kullanılamaz halde =)
gaziantep'miz için yapılan en guzel projelerin birinden bahsetmek istiyorum.kültür yolu! şimdi diyeceksiniz ki nedir bu kultur yolu. ağam bu kultur yolu 5.5 km uzunlugunda kalede baslayıp kalede biten cok guzel bir yol.biraz bahsedelim bu yoldan.ağam ben bu yolu gezmeye savaş muzesinden basladım.savas muzesi gercekten harika ve farklı duygular yasayacagınız bir yer.muzeyi gezdikten sonra pişirici kasteline gidiyosunuz. peki nedir bu kastel? kastel yer altı sularının toplandıgı bir yer yani bi nevi sarnıç diyebiliriz.sorna ordan cıkıp mevlevihane muzesine giriyorsunuz buranında havası ve buyusu cok farklı gercekten.muzede 300 yıllık el yazması kur'an ve bir çok şeyi gorebiliyorsunuz.ordan cıkınca kendinizi birden meşhur tahmis kahvesinin onunde buluyorsunuz girip girmememk size kalmıs artık ama oranın o kozde pişen enfes türk kahvesini tatmanızı tavsiye ederim.ordan cıkınca kendiniz arasada bakırcılar carsısında buluveriyorsunuz.mola vermek isterseniz bakıcılar carsısındaki tutun hanına girip yorgunluk atabiliyorsunuz.hanın altındaki magarada oturup bişeyler içebilirsiniz farklı ortam arayanlar için.sonra bakırcılar çarsıısndan gectikten sonra kale altına gidiyorsunuz şu anda kaleye girmek mumkun değil kale restore ediliyor su anda ama o etraftaki dukkanların buyusu bile baska.biraz daha asagı inerseniz kır kahvesi ve naip hamamı cıkıyor karsınıza. yol burda bitiyor. bu yolu kesfetmeye cıkarsanız farklı ve keyifli bi yolculuk olacagından hiç kuskum yok ve maalesef genclerin cogu buraları bilmiyor.