toplanti ve gabul arasindaki farklar
kabul tüm anteplillere gönderilmiştir
toplantı bi kısım cemaate gönderilmiştir.
antepden nefret ettiren 99 neden
anteplilerin antepi begenmeme sorunsali
antep hayatı ve bu hayata bağlı yaşayan antepli bireylerin zamanla antep'i begenmeme gibi bir burun kalkıklığı olur.
lise hayatına kadar belli bir standart hayatı olan genç antep uşakları antep'i yeen severler gezerler ekonomik durumlarına mc donald's da saatlerce outurlar rock kafe diye bir yer bulup gurupçanak oturarak iki hanek ederler. o nohut durümcü senin bu nohut dürümcü benim derken vakit gelir üniversiteye.
üniversiteye gidince kabak çiçegi gibi açılan antep uşağı nolduysam birden antep'i begenmez yaz tatilinde yaz okuluna kalır. o yoksa bir kursa gider o da mı yok işe girer illa bir yolunu bulur orada kalır.
sebep olarak antep ili sınırları içerisinden herkesin birbirini tanımasından dolayı diyenlerde çıkar gidecek yer yok diyende çıkar
cevap olarak verilen " tama yoğrum ne güzel geziydik bi dene sinema vardı ama mutluyduk, " vizyonundan ve misyonundan çıkan uşak. başlar entel entel konuşmaya
ızmirlisi şehrin medeniliginden
ıstanbullusu sosyal imkanın çokluğundan
eskişehirlisi ögrenci şehri olmasından
ankaralısı yok efenedim şöyle bir arjantin caddesi olmamasından bahser bahsederken artık belirttigim gibi o şehrin uşagı olmuştur.
yıllar yılı takip eder gezmek için okulu uzatan ve yaw antep'e gidecemden ne yapacagım diyerek aklı yetenlerin yaptıgı yükseek lisansları sonucu antepe daha da kan kaybeder.
öteee şeeerlerde yaw sen hiç antepliye benzemiyorsun iltifatları karşısından angelina jolie ve bradd pitt kırması oldugunu düşünene antepli hafif böbürlenerek daha da bi soğur şehrinden
özü antepli olmasına rağmen anası ve babasının
- oglum yüksek yapıyor.
- bizim kız acı bi sene uzattı amcası, lafları böbürlenme ve hafif hayıflanma olarak dışarı vurur.
oysa ki içleri gitmektedir çoluk çoçuuugun şehrine yanına dönmesi için.
gel gelelim veletler ki artık eşşek kadar adam olan veletler şehirlerini begenmedikleri için birazda alıştıkları için artık yeni şehirlerine. oralarda işler ararlar. çalışan ve çevre eden grup hemen işe girer, giremiyen kısımda ise oglum gel seni sangoya sokaka. naksana sokak merinosa sokak nidaları yükselir.
bu sorunsal sonucunda antep hayatı belli bir sıçramayı yaşayamadı. buna istinaden göç alma kültür seviyesi düştü. bu göçler antep'i begenmeme nedenlerine bir yenisini daha ekledi.
antepden nefret ettiren 99 neden
töbe de la allahsız o nasıl hanek? diye karşı konulma ihtimali yüksek olan nedenlerdir.
ineen yuzune bak sudunu ona gore sag
halkla ilişkilerin antep ayağı.
soylemez esnafi
esnafda olsa pasajda olsa bi işden anlamayan hödükelerin bulunduğu yerdir. tama yogrum kaçak psp getir lcd getir wii getir. yap bişeyler bul yolunu yok ama olmaz alışmış uşak ya orada oturucu sabahtan akşama kadar millet ona el pençe muhtaç sanki la yiiriiii.
tama yoğrum örnekleri yok mu var. doğubank zamanında buradan mal alırmış bak herifler ne iş tutuyorlar birde kendine bak.
acı yogrum biz antepliler kendimizi çok bi dev aynasında görüyük.
anteplice çiçek isimleri
anteplice çiçek isimleri
sedir - çam
ladin - çam
göknar- çam
pizzarama
gaziantep life
gaziantep sosyal hayatı
gaziantep life'dan takip edilebilen sosyal hayattır.
*
sosyal hayatın oturmaması ile olmaması arasında ki devasa farkı kapatan bir yayındır,
turizm kaynaklarının iyi değerlendirilememesinden dolayı eksikliklerde olabilir bunlar. gallenin üstüne bir güzel cafe olsa pahalı pahalı adını bilmedigimiz kahveleri içsek manzaramız da damdan daha iyi olsa yeen hoş olur.
*
sosyallik gibi göreceli bir kavram zaten tanımlanamaz iken bunun hayatı çok daha zor, ama bir durumun daha iyi daha işlevsel daha katma değerli olmasını istemek şehrin ciddi anlamda iyiliğini düşünmektir.
yoksa kimse kusura bakmasın evinde emmi teyze hala oturup dedikodu yapıp yemek yedikten sonra üstüne bir tepsi baklavayı afiyetle yemek ne kadar sosyalliktir. bu aynı baklavacıyı durmadan zengin etmekten başka birşey değildir.
antep yemeklerinin antepliye ağır gelmesi
kuşaktan kuşağa azalan salça ve sadeyağ tüketiminden kaynaklanan ambel beter durumdur.
hanım - anne - babaanne yönüne doğru artan salça yağ tüketimi, hanımın yaptığı yemeklere alışan genç anteplinin, babaannesine gittiginde çektigi durumdur.
gaziantep sosyal hayatı
globalleşen bir dünyanın belli standartları var sosyalleşmek bastırılmış duyguların dışa vurulması değildir.
sosyallik tabi ki kitap okumaktır, ama d&r gibi bir yerden kitap seçme şansı varken.
sosyallik bir yere gitmeden önce yarım saat boş vaktiniz varsa sırf canınız istedi diye belki bir kahve içmektir.
sosyallik alternatifdir, mangal tek düzeliktir alternatif sunulmamış birbirey onu "sosyallik" sanar. fakat hafta sonu bir hayvanat bahçesi görebilen birey derki
- a ne iyi yaptıkta geldik çoluk cocuk iyi vakit geçirdik. der
sosyalleşmek öyle zügürt tesellisi gibi deli gibi paralar harcamak küba purosu ile kahve içmek degildir.
arkadaş çevresi sosyalliktir arkadaş çevresi ile bir kafede bir iki saat sadece sohbet edebilmek, bunun yanında sosyalleşelim ögesi olarak görülen kahveyi içebilmektir.
sosyalleşmenin yani aslında iki türlüsü vardır toplu yapılan ve bireysel olarak yapılan tabi ki bunların ikisinde de aslolan insandır ki o ne kadar insansa o kadar yapıcı, o kadar yaratıcı olur.
tek başına güzel bir kitap okumak için d&r'a gidildigi gibi
ya da son beş sene içerisinde sayısı 1 den (yazı ile birden) 5'e çıkan toplu yada bireysel kullanılma imkanı sağlayan sinemadır.
ıstanbul, ızmir ve ankara'da okuyan aile ve çevre ezikliği altında yaşayan kabak çiçekleri ise konuşulması gereken konudur. adı üstü kabak tadı verir. her toplum içinde ezik vardır.
ama gel gelelim gene sosyaleşmeye ;
gaziantep'de sosyal etkinlikler var hiç yok değil oturmamış sadece bir perşembe günü tuğcan'da medeniyetler korosu varken ki pek dolu değilken aynı akşam üniversite şenlikleri var.
sıkınıtı katılımın azlığı daha çok olabilir mi
cevap olarak evet olabilir ise
demek ki öyle tamda düşünüldüğü gibi oturmamış
gel gelelim gidelim pazar günü dülük'e burç'a tamam o zaman sosyalleşme son radde de gaziantep ilinde.
dikkat edilirse sosyalleşme olarak olarak gaziantep'de yeteri kadar tiyatro yok bir bale olsa da gitsek. koskoca şehir bir tenor gelmedi gibi bir sıkıntım yok.
sıkıntım var olan kaynakların iyi kullanılması.
her yere yeni bir market açılması
migrosun makmarı alması market sektörünün gaziantepde nasıl bir sektör olduğunun en önemli kanıtıdır.
market sektörünün bu kadar gelişmesinin bir diğer sebebi ise gaziantep'in ekonomik gelişmesindendir ,. sonuçta antep halkı zengininden fakirine kadar boğazına düşkün kişilerdir her kesimden kişi en azından hafta bir mangal yapmak ister tazesini yapmak yemek ister. bir yedigini ertesi gün yememek ister yemekler hazır ürünlere dayanan degil evde stokculuk yapılmasını gerektiren yemeklerdir.
antep yemeklerinin içerikleri normal bir evde bulunacak malzemeler ile yapılan yemekler degildir. kaşıkla, gramla yapılan yemekler hiç değildir.
bu sebeple ve tüketimin çokluğu market ihtiyacını durmadan artırmaktadır.
şehrin her bölgesinde market bulunmaktadır ve bu marketler kendi içinde
-zebzesi taze olan
-eti iyi olan
-ucuz olan
-antep malı olan diye ayrılmaktadır.
taze ve kalitelisini ucuzlukta arayan antep halkı standart ürünleri ucuz olsun diye bim'den alırken
etini ve zebzesini sadece güvendigi ve bildigi marketten alır.
bunun gibi ayrımlar market sektörünün gelişimini artırmaktadır.
halfelerin kullanıcı adı seçme hikayeleri
yaw bildigin haci baba su deposu işte. mihenğ taşı
gaziantep sosyal hayatı
son zamanlara kadar pek olmayan hayattır, ki hala tam oturmamış hayattır
bu asosyalimin sebepleri arasında yer alacak hususlar
üniversitenin etkin olmaması
sosyal ve kültürel faaliyet olarak her anteplinin 1 kilo kuşbaşı ve mangal ile sanat yapma sevdası
okumaya giden gençlerin ıstanbul ankara ve ızmir gibi şehirleri tercih etmeleridir
wowturkey
severek ve tanıtarak takip edilmesi gereken bir site.
sahan restaurant
kalitelidir restauranttır. gidipde antep'in kebapcılarında öküz garsonların önüme attıgı tabaklar içirdiği imamın abdest suyu çay yoktur. otururum yemeğimi yerim keyif ederim.
abi bir mi bir bucuk mu
*
salata yaptırayım mı
*
tatlı var çok iyi vereyim mi
*
bir çay ikram edeyim mi
*
toplamı maksimum 45 dakikada gerçekleşir ve dostunla eşinle hiç bişey konuşamadan kalkarsın
wowturkey
turkiye'yi şehir şehir tanıtan bir site.
http://wowturkey.com/-gaziantep kısmında da gaziantep ile alakalı haberler var. oldukça bilgi içeren ve her internet kullanıcısı olan gazianteplinin üye olması gereken bir site.
**
gaziantep te hafif raylı sistem
http://wowturkey.com/t.php?p=/tr309/m_erhan_kanisli_11343.jpg bu sitede etaplar görülebilir
*