kültür yolu projesinin bu konuda katkısı çok büyük olmuştur. açılmayan müzelerde açıldığı zaman turizm geliri sayesinde kebapçı, baklavacı, attar, bakırcı kim varsa çok daha büyük katkısını görecektir.
şahinbey bölgesinin özellikle de karataş bölgesine çok büyük katkı sağlamıştır, genellikle antep için yapılanları beğenmeyen bir kişi olmama rağmen beni kendine hayran bırakmıştır. özellikle parkların hepsi çok kaliteli, şenlikleri ile de rakibi olan şehitkamil belediyesine çok büyük fark atmıştır.
son zamanlar gaziantep havalimanı çok fazla kullanılmaya başladı,
havacılıkta yapılan ötv indiriminin ve uçak kullanılmasından 1000km üzerinde rantabıl olması ve maşallah antep'in bayağı bir uzakta olması işin cılkını çıkardı.
havaalanı yeni açılmasına ragmen on yıllar süren inşaatı sebebiyle güncelliği kalmamıştır bu sebeplen ufak tefek bir modernizasyon yapılamlalıdır özellikl ıç hatlar kısmında.
uçak kontuar kapısı olarak adlandırılan yer tam bir curcuna 300 kişi aynı anda oturmuş muhabbet ede ede farklı uçakları bekliyorlar iki hanek ederkene maşallah millet uçak kaçıracak.
bu iş için aslında gaziantep havalimanı da şöyle bir ihale edilse başka bir kuruma, daha bir gelişse
ayrıca gaziantep'de sanki yeterli uçak seferi hala yok. sabiha gökçen ağırlıklı seferler var ama başka illerle de karşılıklı seferler olsa çok daha iyi olacak en azından karadeniz bölgesine merkez bir ile hafta bir sefer bile güzel bir ticaret ağı açabilir.
antalya ve izmir için yapılan üvey evlet sefeleri de gösteriyor ki demek ki yeterli talep yok olsa koyarlar. denecek olursa neden karadeniz en azından bir denenmeli.
aci bir de personel çok adamsendeci...
tabi bunun yanında yapılan itfaiye binası ve kargo binası inşaatları da çok sevindirici..
en önemli özelliği turistik bir olmamasıdır. bakırcılar çarşısı yerel bir çarşıdır. her gazianteplinin mutfağında olması gerekenlerin satıldığı bir yerdir.
müzeyi bir çok gez bir çok farklı yerden kişi ile gezdim ve herkesin kelimenin tam anlamıyla hayran kaldığı bir müzedir. özel bir koleksiyon olup bu kadar zengin olması ve müzede ki kişilerin yardım severliği kesinlikle mükemmeldir.
sunum ve içerik zenginliğinin yanı sıra satış yeri ve cam işlemesi bölümü de oldukça güzeldir. kutnu kumaşı tezgahının da orada bulunması çok hoş.
işin özü bir benzeri olan mutfak müzesine göre çok daha canlı bir müzedir.
anteplilerin özellikler erkek uşakların anatomisi normal insanlara göre yeen farklılık gösteririr.
antep halfesi olarak tanımladıgımız kişilerin güzelim bir göbeee olmasına ragmen yeen güçlü kol kasları vardır. bu kasların sebebi cocuklugundan beri çok çalışmış olmasındandır. anası bakkala gönderirir ama normal dışarılı çoçuklar ile aynı şeyi taşımaz. antep evine 3 kilodan az tomates 2 kilodan az balcan girmez, aynı şekilde çarşı fırınına yollanan çoçuk tepsiye basılan yemegi sıcak soguk dinlemeden taşır götürür. babası eve geldiginde pazardan alınanaları taşır. kısacası bir antepli hayatı boyunca torba tepsi taşır.
taşıdıklarına mütakip gelişen kol kaslarına ragmen, daha hızlı bir şekilde tükettigi torbada ki ve tepsidekiler gendine göbek kası olarak geri döner.
bu şekilde anteplinin fiziksel yapısı ortaya çıkar.
ambel beter bunun birde iç yapısı vardır.
yıllarca yedigi tatlıların sorumlusu olarak her antepli potansiye diyabetlidir, tek başına baryamlarda bile yenen tatlı alışkın olmayan bünyeleri şeker komasına sokabilecekken anteplide sadece gizli şekere sebep olur.
ayrıcanaktan beyle yağlı yağlı mis kimin sade yağ ile yapılmış küftelerden topak topak yenilmeside çeşitli ve bilimum yerlerde damar sertligi yaratmaktadır.
yemegin tadını veren salça ve salçayada tadını veren tuzdan dolayı, tansiyon problemleride çok sık görülmektedir.
antep'in yaş ortalması bu sebeple biraz düşüktür. rodos adasında ki gibi 100 yaş ortalaması yoktur. bunun diger bir sebebi ise doktorun verdigi reçete ve diyet listesine agız birligi yapmış gibi
yemeden öleceme yer ölürüm toktor bey denmesinden de kaynaklanmaktadır.