şehitkamil belediyesi güzel bir uygulama yaparak vatandaşlarından bölge de açılacak yeni mahallere isim önerisi talep ediyor.
tam eskiliufaksozuk görevi olan bu ankete umarım güzel bir katılım olur ve yeni mahallere yakışır isim önerileri verilir.
gaziantep büyükşehir belediyesinin büyük bir bütçe ile şehrimizin çarşısını yenileme projesidir.
özünde çok güzel olan ama uzun vade de geri dönüşünün gene şehir merkezine yük bindireceği bir projedir.
öncelikle projenin olması çok güzel çarşının çehresinin değilmesi tek tip dükkanlar tek tip kepenkler sistemi tek tip cephe kaplama ile dokusu bozularak belli bir şekilde şehir çarşısı kimliğinden uzaklaştırılarak yenilenmesidir.
şehrin güzel temiz ve modern olması önemli bir proje sonuçta gaziler caddesi de 1.dereceden önemli kültür varlığı değil.
gelelim bu konuda ki sıkıntıya bu bölgeye yapılan masraf tamamen büyükşehir bütçesinden çıkıyor ama bölgenin değeri artıyor dükkan değeri artıyor kira değeri artıyor ama mal mülk sahipleri bildiğim kadarı ile elini cebine atmıyor o da yetmezmiş gibi rezil olduk diye şikayet ediyor. tabi kiracılar şikayet ediyorlarsa belli bir oranda haklılar. bu şekilde ki projeler de emlak vergilerine uzun vadede artış yapılmalı ve belediye yaptığı yatırımın belli bir kısmını geri almalıdır.
sonuçta en başında dediğim gibi tarihi bir bölge değil.
ikinci problem güzelleştirilerek daha çok kullanım alanı kazandırılan bir bölgeye gene otopark yapılmamaktadır ve yol kenarı gibi ilkel bir yöntem kullandırılmaktadır. sonuçta ne olacak halkın gidemediği turistin araç park edemediği doğru düzgün toplu taşıma olmayan bir sistem ne kadar kullanılabilir bilmiyorum.
tabi ki şehrimiz için güzel projeler yapılıyor ama genel anlamda trafik problemi hiç bir kimse tarafından ele alınmıyor, yapılan kamulaştırmaların %80 yani imar alanı ile rant yaratmak ve sosyal konut yaratarak gene belediyelerin kar elde etmesi.
şehir merkezinin geçmiş son üç yılda bile ne kadar büyük bir trafik bir yüküne maruz kaldığı ortadır.
anteplilerin özellikler erkek uşakların anatomisi normal insanlara göre yeen farklılık gösteririr.
antep halfesi olarak tanımladıgımız kişilerin güzelim bir göbeee olmasına ragmen yeen güçlü kol kasları vardır. bu kasların sebebi cocuklugundan beri çok çalışmış olmasındandır. anası bakkala gönderirir ama normal dışarılı çoçuklar ile aynı şeyi taşımaz. antep evine 3 kilodan az tomates 2 kilodan az balcan girmez, aynı şekilde çarşı fırınına yollanan çoçuk tepsiye basılan yemegi sıcak soguk dinlemeden taşır götürür. babası eve geldiginde pazardan alınanaları taşır. kısacası bir antepli hayatı boyunca torba tepsi taşır.
taşıdıklarına mütakip gelişen kol kaslarına ragmen, daha hızlı bir şekilde tükettigi torbada ki ve tepsidekiler gendine göbek kası olarak geri döner.
bu şekilde anteplinin fiziksel yapısı ortaya çıkar.
ambel beter bunun birde iç yapısı vardır.
yıllarca yedigi tatlıların sorumlusu olarak her antepli potansiye diyabetlidir, tek başına baryamlarda bile yenen tatlı alışkın olmayan bünyeleri şeker komasına sokabilecekken anteplide sadece gizli şekere sebep olur.
ayrıcanaktan beyle yağlı yağlı mis kimin sade yağ ile yapılmış küftelerden topak topak yenilmeside çeşitli ve bilimum yerlerde damar sertligi yaratmaktadır.
yemegin tadını veren salça ve salçayada tadını veren tuzdan dolayı, tansiyon problemleride çok sık görülmektedir.
antep'in yaş ortalması bu sebeple biraz düşüktür. rodos adasında ki gibi 100 yaş ortalaması yoktur. bunun diger bir sebebi ise doktorun verdigi reçete ve diyet listesine agız birligi yapmış gibi
yemeden öleceme yer ölürüm toktor bey denmesinden de kaynaklanmaktadır.