eskili ufak sözlük formatı*
eşkili ufak sözlük'te halfelerin uymaları gereken yazım kurallarıdır.
sözlüğümüzde fikirlerin daha iyi ifade edilebilmesi, entry'lerin daha anlaşılır hale gelmesi, kullanılan jargonun belli bir düzende olması ve adı üstünde ?sözlük? adına yakışır bir formatta olması amacıyla oluşturulmuştur.
sözlük doğası itibariyle mümkün olduğunca özgür bir ortam olmalıdır. ancak format dışı entry'ler sözlük havasını tam olarak oluşturamamakta, okura bazen alakasız bir konu şeklinde gelişip başlıktan giderek uzaklaşmakta bazen de forum okuyormuş hissi veren yazılar haline dönüşmektedir.
oysa amacımız gerçek bir sözlük düzenini yakalayıp bu düzen içerisinde okurları bilgilendiren ve/veya eğlendiren bilgileri belli bir sistem içerisinde konu bütünlüğü yakalanmış olarak sunmaktır.
ayrıca sözlüğümüze halfe olarak katkıda bulunmak isteyen şeertlerimizin de bu kurallar çerçevesinde entry'ler girerek yazdıklarının daha kolay incelenmesini ve bekleme sürelerinin mümkün olduğunca kısalmasını ümit ediyoruz.
aşağıda yazılı olan kurallara uyulması hem sözlüğümüz hem halfelerimiz hem de okurlarımız açısından sağlıklı bir iletişim sağlayacaktır. her kural bir başlık şeklinde açılmış olup ilgili kural hakkında bilgi almak için o başlığa tıklanabilir.
bazen formata uygun entry'ler de; yasal yükümlülükler (mesela bir şahısa hakaret gibi), entry'nin içeriğinin aynı başlıkta daha önce yazılmış olması ve aynı konunun birden fazla başlıkta incelenmesinin önüne geçilebilmesi için ?formata uygun ancak? kurallarına tabi tutulmaktadır.
(bkz:
tanım, tanım devamı, örnek, bkz. ya da alıntı değil)
(bkz:
alıntı ya da örnek olmadığı halde türkçe değil)
(bkz:
devam ettirdiği entryler silinmiş)
(bkz:
başlıktaki entrylere fiziksel referans içeriyor)
formata uygun ancak
(bkz:
sakıncalı içerik)
*
(bkz:
aşırı kişisel entry)
(bkz:
flood)
(bkz:
daha önce yazılmış zaten bu)
(bkz:
bu konu başka bir başlıkta inceleniyor)
ayrıca:
(bkz:
eşkili ufak sözlükte başlık açma kuralları)
(bkz:
eşkili ufak sözlük formatı)
(bkz:
dayım dayım sordooz sorular)
(bkz:
eşkiliufaksözlük yönetimi)
(bkz:
halfelik hiyerarşisi)
(bkz:
eşkili ufak sözlük)