başka şehirlerde mühendislik, mimarlık bitirip antepe dönerler. bunun böyle olacağı doğdukları gün isimleri ile beraber kulaklarına fısıldanır.
babalarını severler.
* arabayla gezerler.
üniversite sırasında kilo verir dönünce alırlar. arada bir secaatlenirler. onda da soluğu mersin'de alırlar. ev ahalisi hışımlarından çekinir, "nerdeydin telefonun kapalıydı" diye soramaz.
babalarını severler.
*arabayla gezerler.
bağa giderler, sosyalleşirler. ınşaat piyasasını yakından takip ederler. ıflas edenlerden, yürü ya kulum diyenlerden, borcunu ödemeyip arabasını değiştirenlerden hazzetmezler. arkadaş ortamlarında birlikte iş yapmayı, konuşurken aynı fikirde olmayı, gizliden rekabet etmeyi severler.
babalarını severler.
* arabayla gezerler.
antepteki kız nüfusunun nerede saklandığını merak ederler. araştırması için annelerini görevlendirirler. üniversitedeki yaşamlarını hızla geride bırakıp sanki hiç gitmemiş gibi halfeyle halfe, şeertnen şeert olurlar.
babalarını severler.
* arabayla gezerler.
antepe döndüklerinin ilk altıncı ayında plazma, ikinci altıncı ayında araba, üçüncü altıncı ayda ev alırlar. babalarını sevmekten, arabayla gezmekten sıkılınca bilgisayarda oyun oynarlar. nişanlandıklarını en son birbirlerine tefhim ederler. nişandan dönerler. mersine giderler. uzatmalı sevgililerine geri dönerler. kendilerini toparlayıp gizliden rekabete devam ederler. antepin silikon vadisini, imar planını ve son çıkan albümleri takip ederler.
her geçen gün daha çok babalarına benzediklerini fark edince arızaya geçerler. gitmeyi akıllarından geçirince suçluluk hissedip babalarını daha çok severler.
babalarını bu kadar sevmeseler hayatlarının daha kolay olacağını içten içe bilirler.
ps.: bu entrydeki genellemeler sadece yalın gözleme dayanır. metodolojik gözlem ve olgu incelemesi için bkz: sencer ayata, cultural aspects of enterpreneurship in gaziantep. "ınter. seminar on the new local centres of ındustrial development " (1998) veya bkz: sencer ayata, bir yerel sanayi odağı olarak gaziantep'te girişimcilik, sanayi kültürü ve dış ekonomik dünya ile ılişkiler. "ekonomide durum" (2000)