üniversite-karataş yolu üzerinde, karataş'a giderken, erdem kolejinin karşısında bulunan
şahinbey parkını içerinde barındıran vadidir. şahinbey vadisi projesini şahinbey belediyesi 2007-08 yılları arasında ömer can başkanlığında faaliyete geçmiştir. şahinbey parkı yaklaşık 300 dönüm alan içerinde kurulmuştur ve yaklaşık maliyeti 15 milyon $ civarındadır. park yapımı için 6500 fidan dikilmiştir.
* * park içerisinde miniatürk, amfi tiyatro, su dansı ve 950 metre gidiş ve dönüş yapılabilen teleferik ve dağ kızağı, restaurant ve cafe bulunmaktadır.
parkın içerisinde yerli-yabancı eserlerden oluşan bir miniatürk oluşturulmuştur. miniatürk denilmiş ama yabancı eserlerde bulunmaktadır. başka orijinal bir isim verilebilirdir. istanbul'dan sonra ikinci minyatür, maket eserlerin bulunduğu alandır. 20 yerli yabancı eserin minyatürü bulunmaktadır. bunlar; selimiye cami, atatürkün selanik'teki evi, italya'daki pisa kulesi, bosna hersek'teki mostar köprüsü, çanakkale anıtı, urfa balıklı göl, mısır'dan mehmet ali paşa cami, kız kulesi, hindistan'dan tacmahal, kudüs'ten kubbet-ül sahra, mescid-i aksa, mevlana türbesi, dolma bahçe sarayı, st. antuan kilisesi, süleymaniye cami, topkapı sarayı, beylerbeyi sarayı, ayasofya cami ve anıtkabirdir.kesinlikle gidip görülesi yerdir.giriş ücreti sivil 2, öğrenci 1 tl'dir. hele mimiatürk'ü geziyken elini götüne yaslayıp yorum yapan antep adamının yorumları koparmaktadır. örneğin horantey , uşağı devşee gezdiren bir antepli adamın eli götündeyken arhada yuhalık eden uşaklarına "gelin aa' uşak bu da kemal atarük'ün mezar, ta diya" demesi ayrı bir antepli rehber nasıl olur göstermiştir. miniatürk'te eserlerin üstün körü geçilmemesi için eser hakkında, her esere özel 3 dilde sesli bilgi veren eserlerin önlerinde hoparlörlerde bulunmaktadır.
parkın içerisindeki yarı kapalı banklara bölge ahalisi tarafından çok rağbet edilmektedir. akşam olduğu zaman ahali mangalını getirip kanadını-kebabı yellemektedir. antep ahalisinin yeşili gördöö ilk tepkilerden biri oldoo için normal görünmektedir.
gidiş-dönüş yaklaşık 1 km lik teleferik hattının bulunmasıda ayrı bir hayranlık uyandırmaktadır.
orada ki vadi üzerine böyle bir kültür parkının kurulması güneykent-yeditepe ve karataş alanın çehresini değiştirip bu alanı cazibe merkezi haline getirmiştir. bu üç semtin birleştirilip bir ilçe haline getirilmesi hiç de uzak görünmemektedir.
her ne kadar 15 milyon$ lık yatırım ve dönemleri boyunca 200'den fazla parkı antebe inşa eden bu belediye zihniyeti altyapı, çarpık yapılaşma ve trafik için böyle bir girişim ve projeler başlatamamakta ve kendilerini bu soruna odaklayamamaktadırlar. en başta antep'in ciddi bir trafik sorunu ortaya çıkmaya başlamıştır. artık sabah işe gidiş ve 5'den sonra iş dönüşü trafik bir eziyet haline gelmiştir. madem park yapmaya bu kadar ödenek bulunuyor da niçin trafik ve altyapı içinde böyle ödenekler sağlanamamaktadır ?